Hrvatski radio

Radio Zadar

Šoša na optužbe: Ništa tu nema, sve je odbačeno

03.03.2016.

09:57

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvi put pred zadarske gradske vijećnice stao je zapovjednik JVP- Zadar Željko Šoša. Na jučerašnjoj sjednici rapravljalo se o radu zadarskih vatrogasaca za prethodne dvije godine, no očekivano zbog niza afera najviše se rapravljalo o glavnom zapovjedniku.

Na maratonskoj sjednici zadarskog Gradskog vijeća, pred vijećnike je stao zapovjednik JVP Zadar Željko Šoša. Umjesto o radu zadarskih vatrogasaca, najviše vremena potrošeno na je na raspravu o samom Šoši. Još jedaput morao se suočiti s optužbama za nepotizam pri zapošljavanju, korištenju službenog vozila u privatne svrhe, a tu je i kaznena prijava za oduzimanje slobode koja je kasnije povučena. Šoša sve optužbe odbacuje. Evo dijela rasprave:

Kako može biti u redu od deset primljenih osam djeca vatrogasaca, znači osamdeset posto rodbina - govorio je SDP-ov vijećnik Antun Novoselović. 

Napokon nam je podnositi izvješće došla "Kalmetina vojska" - kaže vijećnik Akcije Mladih Marko Pupić Bakrač aludirajući na izjavu koja se pripisuje Šoši.  

Ova zadnja afera sa gospođom glasnogovornicom, koja to nije ili je, dosta je neodlučna ta osoba, ali mislim da bi vi zapovjedniče i zbog ove svoje uloge u političkoj stranci trebali dati ostavku na svim stranačkim dužnostima ili na mjesto zapovjednika - govorio je vijećnik Akcije Mladih Ante Rubeša. 

Ovdje imam kompletan nalaz inspekcijske službe i nijedna povreda nije napravljena, a češljali su dvadest dana...Vozilo koje ja vozim nije vlasništvo JVP-a već vatrogasne zajednice..... Ako sam rekao da je vojska od gradonačelnika možda je to malo nespretno...Nadalje pričate o glasnogovornici, javna vatrogasne postrojba nikada nije imala glasnogovornicu, a afere nema, pogledajte istraga je odbačena, sve je odbačeno, ništa se nije dogodilo. - govorio je zapovjednik JVP-a Zadar Ž.Šoša.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.