Hrvatski radio

Radio Zadar

Spašen planinar ozlijeđen na Anića Kuku

06.12.2015.

08:38

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Nacionalnom parku Paklenica jučer je trajala višesatna akcija spašavanja ozlijeđenog planinara. Zahvaljujući intervenciji iz zraka i zemaljskim snagama, planinar koji je slomio nogu spušten je u 21 sat i 10 minuta i prevezen u OB Zadar.

Županijski centar 112 izvijestio je kako je iz Starigrada jučer u 13:19 sati poslana dojava da se u Nacionalnom parku Paklenica, na zapadnoj strani stijene „Anića Kuk“, ozlijedio planinar. Bila je riječ o otvorenom prijelomu noge. U akciju traganja i spašavanja helikopterom HRZ-a krenula su petorica članova HGSS stanica Split i Zadar te zemaljskim putem 8 članova HGSS stanice Zadar.

Od 16:50 sati, zbog opasnosti za spašavatelje i helikopter prekinuto je spašavanje iz zraka, a akcija je nastavljena zemaljskim putem.

Ozlijeđeni planinar je spušten do ceste gdje ga je preuzeo tim Hitne medicinske pomoći, čijim je vozilom prevezen u zadarsku Opću bolnicu.  Akcija je završena u 21:10 sati, a sudjelovalo je 15 spasilaca HGSS-ove stanice Zadar i jedan član HGSS-ove stanice Orebić.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.