Hrvatski radio

Radio Zadar

Spašena žena zarobljena u autu kojem je prijetio pad u more

23.01.2020.

08:21

Autor: Toni Pajkin

Foto/Toni Pajkin

Foto/Toni Pajkin

Foto: - / -

Rano jutros prometna nesreća o kojoj slika govori više nego tisuću riječi. Uslijedila je spektakularna akcija spašavanja i brza intervencija zadarskih vatrogasaca u kojoj je spriječeno da žena i vozilo od padnu u more na Trpimirovoj obali u blizini Staračkog doma.

Vozačica je prošla bez ozljeda, a vatrogasci trenutno pokušavaju spasiti i vozilo. 

Jutro sigurno nije dobro počelo za vozačicu Nissana. Na zavoju u uvali Draženica izgubila je kontrolu nad vozilon i u pokušaju da ispravi volan skoro završila u moru, na drvenom mulu.
Automobil se zaustavio tako da nije pao. No, svako pomicanje bilo je prijetnja od pada u more. Iako nije riječ o velikoj dubini, pad u more za ženu zarobljenu automobilo mogao je značiti ozljeđivanje. 

Kakve su sve posljedice mogle biti nije teško zamisliti. Lomovi, ruke, noge, ozlijede glave, a nije za isključiti i teže posljedice. Iako mogućnost utapanja isključujemo, jer su na prizorište brzo stigli i vatrogasci i hitna pomoć nije teško zamisliti ružan rasplet ovoga slučaja. 

Treba pohvaliti gospođu. Nije izgubila glavu. Nije paničarila. Nazvala je supruga - možete ga vidjeti s kapom na glavi kako promatra akciju spašavanja. Stajala je mirno da ne prouzroči pad i čekala da spasioci stignu i krenu u akciju.

Ni u jednom trenutku se  iz vozila nije čula vika, krici. Ništa što bi upućivalo na strah i paniku. Žena je s nevjerojatnom postojanošću sjedila u automobilu i prepustila profesionalcima da obave svoj posao.

U 20-tak minuta vatrogasci su odradili sve. Osigurali su automobil, postavivši potporanj u more, a potom i kroz prozorske otvore provukli sajlu i zakačili je za kran dizalice te tako stabilizirali automobil.
Nakon toga žena je izašla iz vozila, poljubila je supruga i odahnula. Kratko se zadržala u vozilu Hitne pomoći, na preventivnom pregledu. No kad je izašla u više je navrata ponovila: "Sva se tresem, još me drži!"

Kako se i ne bi tresla nakon onoga što je proživjela u ovo maglovito jutro u Drošanjici. 

Suprug je na kraju akcije apšavanja na moje pitanje o tome što se dogodilo, odgovorio: " A, ništa žena je krivo parkirala!!"

Bravo za oboje, ostali su pribrani do kraja. Ni na koji način, za razliku od nas koji smo obavljali svoj novinarski posao i radoznalaca nisu ometali spašavanje, a na kraju su i bili raspoloženi i za malo šale na svoj račun.

U drugom videu pogledajte trenutak izlaska iz automobila

Tonski zapis

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.