Hrvatski radio

Radio Zadar

Specijalna bolnica u Biogradu od Ilirije dobila vrijednu medicinsku opremu

11.11.2021.

08:23

Autor: Radio Zadar

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru predstavljena je vrijedna medicinska oprema koju je donirala tvrtka Ilirija d.d. Riječ je o aparatu za limfnu drenažu te popratnoj dijagnostičkoj opremi, a ukupna vrijednost ove donacije iznosi 155.000,00 kuna.

Ravnatelj biogradske bolnice Mate Kutleša zahvalio je na donaciji ističući da će se zahvaljujući pristigloj opremi broj operativnih zahvata povećati te ubrzati dijagnostika i rehabilitacija.

Oprema će značajno poboljšati zdravstvene usluge Ortopedske bolnice te pacijentima pružiti brže dijagnostičke pretrage, modernije kirurške zahvate, a samim tim i olakšati dijagnosticiranje i određivanje adekvatne terapije našim pacijentima. Dio opreme je nabavljen iz decentraliziranih sredstava, dok su donacijom nabavljeni dijelovi za artroskopski stup na odjelu za ortopediju, aparat za limfnu drenažu ili presomat za fizikalnu terapiju te citocentrifuga za medicinsko-biokemijski laboratorij

Župan Božidar Longin, koji je uz gradonačelnika Biograda Ivana Kneza i predsjednika uprave Ilirije Gorana Ražnjevića, nazočio predstavljanju nove opreme, iskazao je zadovoljstvo ovom donacijom Ilirije s kojima se podiže razina kvalitete bolničkih usluga na dobrobit svih njezinih korisnika…

Lijepo je činiti dobro, a čineći dobro bolnici činimo dobro svima nama. Drago mi je da vidim pozitivne reakcije kako od strane ravnatelja bolnice, liječničkog i bolničkog osoblja, gradonačelnika Biograda te zahvaljujem na velikodušnoj donaciji tvrtke Ilirija koja zaista predstavlja divan primjer suradnje našeg gospodarstva i bolničkog sustava. Mi smo inače u Zadru i Zadarskoj županiji naučili na ovakvu suradnju i još jednom zahvaljujem čitavom gospodarstvu koje je uvijek na raspolaganju kada je u pitanju zadarska, biogradska bolnica i bilo koja naša zdravstvena ustanova.

Goran Ražnjević, predsjednik uprave Ilirije: Ovo je skromni doprinos naše tvrtke, ali predstavlja trend koji trebaju slijediti svi koji se sukladno svojim mogućnostima mogu uključiti te pomoći razvoj ove bolnice. Ilirija ima ozbiljnu namjeru da se projekt zdravstvenog turizma ostvari te će ga sigurno podržati. Najveća vrijednost ove donacije i naših susreta je zajednički stav oko smjera u kojem treba ići te nastaviti suživot i poboljšati ga svatko sa svog gospodarskog i društvenog aspekta.

Župan Longin najavio je ambiciozne ciljeve za biogradsku bolnicu, koja bi trebala napraviti iskorak u zdravstvenom turizmu i postanti regionalni referentni centar za ortopediju. Projektna dokumentacija za dogradnju i rekonstrukciju Specijalne bolnice za ortopediju je u izradi, a sufinancirana je sredstvima Grada Biograda i Zadarske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.