Hrvatski radio

Radio Zadar

Spektakularni drumski ratnici u Zadru

22.09.2016.

11:19

Autor: Melita Šare

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadar je ugostio cirkus na četiri kotača. Europska senzacija, putujuća družina "Crazy cars", napokon je stigla u Dalmaciju. Vozilo se u Zadru bez ruku na upravljaču, automobili su se prešali poput palačinki, skakalo se kroz vatru... Bio je to spektakularni show.

"Drumski ratnik" iz Zaprešića , Dejan Špoljar , motor vozi na sve moguće načine. Čak i naglavačke. Zubi su mu svi na broju, s tek jednim prijelomom ruke u blistavoj trinaestogodišnjoj karijeri.

Što imate sve polomljeno i sanirano? Samo ruku. Samo ruku? I pun sam modrica i to je to. - hvali se Dejan Špoljar, šampion Hrvatske u akrobacijama na motoru.

U ovom cirkusu za muškarce, carstvu testosterona, ipak kad se traže dragovoljci iz publike, iznenađenje. Žene - junačine.

Ja govorim ovoj curi sritno, ona sritno i tebi, osjećaj, dobar, dobar. - kaže posjetiteljica show-a Anđelka.

A tek kada se njih pet-šest ukrca u automobil koji vozi kaskader. I cijele obitelji - radosne.

Di su ženske bile unutra ti su mu automobili najbolji. Da, za njega. - smije se Josipa.

Junaci večeri, žilavi "unići", s kojima su se ove grdosije od dvije i pet tona dobro pomučile. Pa i nisu baš za otpad. Hrabro su se držali. Nisu se dali tek tako u "palačinke".

I na kraju kakav bi to bio show bez vatre. Nije ovo kadar iz nekog apokaliptičnog filma već obični parking zadarskog "šoping " centra.

Nije se još nikad nešto desilo jer ovo rade stvaro tisuću posto profesionalni kaskaderi. - ističe organizatorica show-a Aleksandra Slivan.

S malom napomenom, ne pokušavajte ovo kod kuće.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.