Hrvatski radio

Radio Zadar

Sportska oprema korisnicima Doma Sv. Ivan Pavao II u Biljanama Donjim

22.01.2022.

12:29

Autor: Radio Zadar

Sportska oprema korisnicima Doma Sv. Ivan Pavao II u Biljanama Donjim

Sportska oprema korisnicima Doma Sv. Ivan Pavao II u Biljanama Donjim

Foto: - / -

U sklopu projekta „SuDjeluj- poticanje socijalne inkluzije kroz sport“, korisnicima Doma za starije i nemoćne Sv. Ivan Pavao II u Biljanama Donjim dodijeljena je sportska oprema.

Društvo sportske rekreacije „Talent“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA i Hrvačkim klubom Zadar provodi projekt „SuDjeluj- poticanje socijalne inkluzije kroz sport“. Projekt je vrijedan 1.499.900,00 kn, a financirala ga je u potpunosti Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Cilj mu je razviti i unaprijediti socijalnu uslugu i sadržaje na području Grada Benkovca i potaknuti socijalnu uključenost za 70 djece i mladih do 29 godina i 50 osoba starijih od 54 godine.


U sklopu projekta korisnicima Doma za starije i nemoćne Sv. Ivan Pavao II u Biljanama Donjim dodijeljena je sportska oprema. „Cilj nam je poticati fizičku aktivnost i zabavu kroz sport, a time smanjiti socijalnu i društvenu isključenost. Dvije skupine na koje smo fokusirani – djeca i starije osobe, su iznimno značajne u tom pogledu; djecu potičemo na više zajedničkog druženja izvan digitalnih okvira, a starije osobe potičemo na više kretanja čime, uz društvenu komponentu, utječemo na njihovo fizičko i mentalno zdravlje“, kazala je zamjenica ravnatelja AGRRA-e Ivana Dević. Dodala je kako je sport jedna od aktivnosti koja ne poznaje različitosti i podjele, razbija predrasude i potiče pozitivnost, pa se tako aktivnostima koje provode stvaraju i pozitivna okruženja za daljnji razvoj i nakon završetka provedbe projekta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.