Hrvatski radio

Radio Zadar

Sportski organizatori ugledajte se na SEHA turnir - tako se to radi

12.09.2020.

13:51

Autor: tp

Marko Dimic/PIXSELL

Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / -

Završnica turnira rukometne SEHA lige, koja je održana od 4.- 6. rujna u dvorani K. Ćosića u Zadru bilo je epidemiološki gledano ogledno sportsko natjecanje i svi koji kane dovesti publiku na sportske terene trebali bi tako pripremiti sportski događaj, priopćeno je iz Stožera CZ Zadarske županije.

" Budući da je bila riječ o međunarodnom turniru koji se po prvi puta od početka pandemije održavao u nazočnosti dijela publike u zatvorenom prostoru, moramo istaknuti da su organizatori proveli jako dobre epidemiološke mjere prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravtvo i Stožera civilne zaštite Zadarske županije te nije bilo niti jedne pojave oboljelog od COVIDA-19, kako među igračima odnosno sudionicima turnira tako i među publikom.

Organizatori su odradili izvrstan protokol poštivanja svih preporučenih mjera te su na taj način postali primjer kako bi ubuduće trebalo organizirati ovakve sporske manifestacije.

Napravljeno je niz protokola koji su dokumentirani ne samo uz ponašanje publike u dvorani već i natjecatelja, sudionika, volontera i novinara, odnosno svih koji su ulazili u dvoranu. Svi su imali pravila ponašanja kojih su se pridržavali.

Ovo još jedom pokazuje kolika je važnost i za opću populaciju pridražavanje puno puta ponavljanih epidemioloških mjera."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.