Hrvatski radio

Radio Zadar

Sportsko-prijateljski susret Škabrnja - Vukovar

14.11.2022.

11:54

Autor: HRT RADIO ZADAR

Djeca Vukovara i Škabrnje

Djeca Vukovara i Škabrnje

Foto: Općina Škabrnja / /

Uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje predstavnici Općine Škabrnja te kompletan Nogometni klub Škabrnja '91 proteklog su vikenda posjetili Grad heroj. Tijekom dvodnevnoga posjeta nogometaši svih uzrasta odigrali su prijateljske utakmice, delegaciju Općine Škabrnja primio je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara, a svi zajedno posjetili su i prekrasan Vukovarski Vodotoranj - Simbol hrvatskog zajedništva.

 Susret je zamišljen kao sportsko spajanje dvaju mjesta koja su simbol Domovinskog rata, s ciljem da s vremenom preraste u lijepu tradiciju njegovanja prijateljstva, sporta i ljubavi prema Domovini. Četiri selekcije škole nogometa NK Škabrnja '91 odmjerile su snage s vršnjacima iz HNK Vukovar 1911, dok su seniori Škabrnje igrali protiv NK Mladost Cerić. Rezultat je, dakako, ovoga puta bio u drugom planu, jer svi su kući ponijeli prije svega lijepe uspomene i nova prijateljstva.


- Drago nam je da smo organizirali ovaj susret između grada i mjesta koji su simbol Domovinskog rata. Od srca se želim zahvaliti Gradonačelniku Ivanu Penavi, prijateljima iz HNK Vukovar 1991 i NK Mladost Cerić te svim Vukovarkama i Vukovarcima na toplom prijemu. Bilo je to prekrasno iskustvo, naročito za našu djecu i siguran sam da će ovo druženje uoči tužne obljetnice koja nam slijedi postati tradicija. Time svima šaljemo još jednu snažnu poruku zajedništva hrvatskog naroda i educiramo mlade naraštaje o događajima koji su se zbili 1991., a koji se nikada ne smiju zaboraviti – izjavio je ovom prilikom Ivan Škara, načelnik Općine Škabrnja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.