Hrvatski radio

Radio Zadar

Sprema li HDZ iznenađenje za Zadar!?

06.03.2013.

10:55

Autor: Radio Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Unatoč tome što u stranačkom vrhu HDZ-a u Zagrebu neslužbeno tvrde kako je Božidar Kalmeta njihov izbor za zadarskoga gradonačelnika, sam Kalmeta to nam danas nije htio potvrditi. Čekat ćemo, izvjesno je, sjednicu gradskog odbora do idućega tjedna.

Na sinoćnjoj sjendici županijskog HDZ-a jednoglasno je odlučeno da Stipe Zrilić bude kandidat za župana, a za dožupana Božidar Longin. Potvrdio nam je to jutros predsjednik županijskog HDZ-a Božidar Kalmeta koji ističe da će odluka o kanididatu za gradonačelinika Zadra biti donesena polovicom ožujka.

"Mislim da nije potrebno previše žuriti, nije potrebno ni građane opterećivati s kandidatima. Moj je stav da je prva polovica ožujka najbolje vrijeme da se izađe s kandidatima. Postoje razne kombinacije da ne kažem špekulacije pa i sam se često iznenadim kad pročitam nešto u medijima, ali to je posao medija. Prije nego odlučimo ne mogu govoriti o bilo čemu" - rekao je Kalmeta. 

Na pitanje, je li zainteresiran za gradonačelničku funkciju, Kalmeta je rekao da ga prvenstveno zanima pobjeda na lokalnim izborima.

"U to sam apsolutno siguran, jer sve ono što je dosad napravio HDZ u Zadru i Zadarskoj županiji, s obzirom na programe koje imamo za sljedeći četverogodišnji mandat, s obzirom na kvalitetne ljude i borbu za interese ovoga grada, ja sam siguran da ćemo pobijediti i u Zadru i u Županiji i u većini jedinica lokalne samouprave" - istaknuo je Kalmeta.

 

Još nije poznato ime drugog dožupana

Aktualnog župana Stipu Zrilića koji će na idućim lokalnim izborima ponovno biti HDZ-ov kandidat za župana, pitali smo koga bi želio vidjeti na mjestima dožupana. Trenutačno se zna da iz redova HDZ-a za pomoćnika ide Božar Longin.

Župan je rekao, uz pretpostavku da HDZ pobijedi na lokalnim izborima, da se nada da će s Božidarom Longinom dobro surađivati. "Mi imamo širi krug koalicijskih partnera, a kako će se sve to posložiti ne znam i ne ovisi o meni. Bitno mi je da za dožupana bude izabran čovjek koji voli raditi i želi raditi jer je to funkcija koja je namijenjena općem dobru. To je meni bitno, ime mi nije bitno" - kazao je župan Zrilić.

Inače, proteklih dana mediji su špekulirali o raznim imenima kanididata, pa su se tako kao kandidati za dožupana spominjali koalicijski partneri iz HSS i HSP-a dr. A. Starčevića, Zubović i Dvorski. Kako je očito da je jedno od mjesta kondidata za dožupana već osigurano za Božidara Longina, tko će "otpasti" u koalicijskoj križaljci još nije poznato. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.