Hrvatski radio

Radio Zadar

Spremite se za "vruću" građevinsku jesen

18.09.2017.

14:08

Autor: Božidar Kolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Privremena regulacija prometa na Meladi početak je većih zahvata na zadarskim prometnicama. Naime, nakon što se na tom mjestu do kraja tjedna napravi privremeni kružni tok, kreće se s rekonstrukcijom raskrižja Strossmayerove i Mažuranićeve ulice kod marine,

Zatim slijedi rješavanje raskrižja ulica Benka Benkovića, Put Bokanjca i Put Nina.   

Melada je, posebno ljeti,  prometna crna točka. Njezino rješavanje u planu je stoga već dulje vrijeme, a jutrošnja privremena regulacija prometa te uređenje privremenog kružnog toga početak je toga – kaže pročelnik gradskog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap. 

Ovi radovi bi trebali trajati 4-5 dana ukoliko nas vremenske prilike posluže dakle ako ne bude velikih i jakih kiša. Potom očekujemo idući tjedan da ćemo onda zatvoriti raskrižje u Strossmayerovoj i Mažuranićevoj ulici. Ja ću podsjetiti da je to projekt koji radimo zajedno s Ministarstvom unutarnjih poslova, vrijedan 3 milijuna kuna i MUP ga sufinancira 70 posto u cijelosti.  

Cesta kod marine će se proširiti, kako bi se napravili lijevi skretači  te tako povećala protočnost prometa i tog prometnog uskog grla.  Osim raskrižja kod marine kreće se i s rješavanjem raskrižja ulica Benka Benkovića, Puta Bokanjca i Puta Nina, odnosno ulica Benka Benkovića i Put Nina će se spojiti kaže Darko Kasap:

Mi u ovom trenutku  otkupljujemo posljednja zemljišta za realizaciju tog projekta. Spoj ulice Benka Benkovića  i Put Nina  je izuzetno važan prometni spoj koji će u konačnici redefinirati prometne tokove  na području grada na neki način. Taj projekt vrijedan gotovo 7 i pol milijuna kuna bi trebao početi krajem mjeseca.

A ukoliko se novi privremeni rotor na Meladi pokaže funkcionalan taj bi rotor mogao postati i trajan, barem do spajanja ulica doktora Franje Tuđmana i Ivana Gundulića. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.