Hrvatski radio

Radio Zadar

ŠRC Višnjik spreman i za velika međunarodna natjecanja

09.05.2017.

13:21

Autor: S. Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Obnovljeni tereni bit će dostupni građanima od 6 sati ujutro do ponoći. "Ovo je ogroman dobitak za grad jer smo u središtu grada dobili sportsku infrastrukturu koja će se kosristiti za razvoj sporta i turizma" – rečeno je na konferenciji za novinare.

Na obnovljenim vanjskim terenima ŠC Višnjik jutros zatičemo rekreativca Gorana koji kaže kako mu obnovljeni tereni izgledaju dobro: Na košarkaškom terenu su postavljeni koševi, njih prije nije bilo, oštećenja na terenu sad više nema, vidio sam i da su napravili terene s umjetnom travom za nogomet i rukomet, sve izgleda jako dobro. 

Na konferenciji za novinare čulo se kako su obnovljena 3 košarkaška , jedno odbojkaško, 4 malonogometna igrališta, atletska staza, vježbalište  te javna rasvjeta koja i noću osvjetljava sportski kompleks. Na neki način smo dobili malo olimpijsko selo koje će moći koristiti i sportaši i rekreativci i turisti.

U projekt je uloženo 3 i pol milijuna kuna. Navedeno je kako su za obnovu staza i terena korišteni najkvalitetniji materijali zahvaljujući kojima je  Zadar dobio sportski centar na europskoj razini u koji će na pripreme moći dolaziti priznati europski klubovi, o čijem zanimanju svjedoče brojni upiti koje dobiva uprava ŠC Višnjik.  

Od petka 12. svibnja svi građani moći posjetiti obnovljene terene putem Olimpijade dječjih vrtića, a u subotu i nedjelju sudjelovati i u Festivalu sporta i rekreacije na kojem će se predstaviti 73 kluba i sportske udruge grada . 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.