Hrvatski radio

Radio Zadar

Srcem i knjigom za život- humanitarni sajam knjiga

11.02.2020.

09:14

Autor: HRT Radio zadar

Srcem i knjigom za život- humanitarni sajam knjiga

Srcem i knjigom za život- humanitarni sajam knjiga

Foto: - / -

Ove je godine Ogranak Matice hrvatske u Zadru odlučio slaviti pravu ljubav organizacijom druge humanitarne akcije na Dan Valentinova pod nazivom „Srcem i knjigom za život“ čija će prikupljena sredstva biti donirana liječenju Zadranke Darije Šimunov.

Valentinovo je dan  kojim slavimo najplemenitiji i najsnažniji ljudski osjećaj, ljubav, iz kojeg i za kojeg je stvoren svaki čovjek.  Prava ljubav omogućava i najsebičnijem biću izlazak iz samog sebe, shodno tome podrazumijeva nesebičnost, darivanje sebe drugoj osobi, žrtvovanje vlastitih komfora. Prolazna zaljubljenost u našem okruženju često idiomatski percipirana kao „pogled kroz ružičaste naočale“, ponekad svojom karakteristikom zanesenosti onemogućava čovjeku da uvidi stvarne potrebe drugog. Nažalost, u našem nimalo idiličnom svijetu surove stvarnosti, u kojem su i zaljubljenost i ljubav snažno komercijalizirani, postoje ljudi kojima je itekako potreba naša pozornost, vrijeme, nesebičnost i potpora. Ove je godine Ogranak Matice hrvatske u Zadru odlučio slaviti pravu ljubav organizacijom druge humanitarne akcije na Dan Valentinova pod nazivom „Srcem i knjigom za život“ čija će prikupljena sredstva biti donirana liječenju naše sugrađanke i spisateljice Darije Šimunov. Darija, kojoj je dijagnosticirana neuroborelioza, već godinama vodi tešku i hrabru bitku za ozdravljenjem.

Humanitarna akcija će se održati 14. veljače  2020. u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru u razdoblju od 10:00 do 13:00 sati. Posjetite nas,  kupite neku od naših knjiga po promotivnoj cijeni, a prvih dvadeset kupaca uz kupljenu knjigu dobiva ružu na dar.  Ruže su donirali Nasadi d. o. o. Dođite po  savršen dar za voljenu osobu i duhovno obogaćenje spoznajom da ste nekome pomogli u teškoj borbi za ozdravljenjem - poručio je  Mladež Ogranka Matice hrvatske u Zadru. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.