Hrvatski radio

Radio Zadar

Sretan Uskrs

31.03.2013.

12:00

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uskrs je - blagdan Kristova uskrsnuća, koji je za katoličke vjernike središte čitave liturgijske godine.

Uskrs je i prvi blagdan  koji se slavi još od apostolskih vremena, a podrijetlo vuče iz židovskoga  Pesaha, odnosno Pashe. Kršćani slave Isusovo uskrsnuće kao temelj krčćanske vjere.Crkva nas uči kako je Uskrs najočitije svjedočanstvo Kristova božanstva i ujedno zalog uskrsnuća  za vječan život. Kao središnji blagdan crkvene godine Uskrs se u liturgiji slavi punih 50 dana do Duhova ili Pedesetnice.

Svima koji su u ovo korizmeno vrijeme osjetili blagodati molitve i sakramentalnog života, i koji su aktivno i pobožno sudjelovali u obredima svetog Tjednu, želim blagoslovljene uskrsne blagdane s radosnim usklikom: Uskrsnu Gospodin doista, Aleluja! A događaj Gospodnjeg uskrsnuća u Godini vjere neka osnaži vjernike diljem naše Nadbiskupije kako bi u ovom vremenu i na ovom prostoru pružali svima, posebice mladima i onima koji Boga traže, razloge nade koja je u njima, ističe u svojoj uskrsnoj čestitci zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.