Hrvatski radio

Radio Zadar

15:39 / 29.01.2021.

Autor:

Sretan završetak potrage na Velebitu

izvor: HGSS Zadar

izvor: HGSS Zadar

Foto: - / -

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja - stanice Zadar oko 15.10 sati pronašli su u skloništu na Dušicama dvojicu muškaraca u dobi od 41 i 24 godine žive i zdrave, čiji je nestanak prijavljen jutros policiji.

Tu nam je vijest potvrdila glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin. Naime, muškarci su na Velebit, predio Tulove grede, otišli vozilom u utorak ujutro. Čim je prijavljen njihov nestanak u potragu su krenuli zadarski HGSS-ovci i policija. Najprije su na "Majstorskoj cesti" pronašli parkirano vozilo, a nešto kasnije i mladiće. Potraga se odvijala u izrazito nepovoljnim vremenskim uvjetima. 

Pronalazak je bio poslijepodne oko 15 sati, kada je naš prvi tim sa saonicama iz stanice Gospić došao do skloništa, što nam je bio i prvi cilj pretraživanja, jer smo se nadali da će biti upravo takav scenarij, iako su tu noć prenoćili vani u šumi,da su uspjeli doći do skloništa i da su na sigurnom. Tako je nasreću i bilo, njih dvojica u neznanju da se njih traži, su živi i zdravi u toplom i na sigurnom, izjavila je članica zadarskoga HGSS-a Jana Mijailović. Dodala je kako s njima bio i pas.

izvor: HGSS Zadar

izvor: HGSS Zadar

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.