Hrvatski radio

Radio Zadar

Staklo kasnog srednjeg i novog vijeka iz zadarskih muzeja

18.02.2019.

16:12

Autor: HRT Radio Zadar/MAS

Foto:MAS

Foto:MAS

Foto: - / -

U suradnji Arheološkog muzeja Narona i Muzeja antičkog stakla u Zadru u petak, 15. veljače u Vidu otvorena izložba arheološkog stakla pod nazivom Staklo kasnog srednjeg i novog vijeka iz zadarskih muzeja.

Autori izložbe su dr. sc. Vedrana Jović Gazić, viša kustosica Muzeja antičkog stakla u Zadru i Šime Perović, viši restaurator Muzeja antičkog stakla u Zadru.

Ovaj projekt predstavlja svojevrsni uvodnik u problematiku proizvodnje, distribucije i praktične primjene stakla u post-antičkim razdobljima na istočnoj jadranskoj obali, na primjeru zadarskog područja, prvenstveno prostora samoga grada.

Izložba, koju uz Šimu Perovića potpisuje i dr. sc Vedrana Jović Gazić, viša kustosica Muzeja antičkog stakla u Zadru, prvi je put predstavljena javnosti 2016. godine povodom manifestacije Noć muzeja, u Muzeju antičkog stakla u Zadru, a u AM Narona će biti izložena do 15. ožujka 2019. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.