Hrvatski radio

Radio Zadar

Stanić prstom upire u Kalmetu i Livakovića

20.10.2013.

13:09

Autor: hrt

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nastavlja se istraga o najnovijoj financijskoj aferi, neki kažu, većoj i od Fimi medije. Bivši financijski direktor Hrvatskih autocesta Josip Sapunar sinoć je priveden u sklopu istrage izvlačenja novca iz HAC-a od 2006. do 2011-te, a danas bi, kako se očekuje, trebao dati iskaz tužiteljstvu.

Sapunar je i prije tri godine bio pritvoren zbog sumnje da je novcem iz HAC-a, preko agencije 'Fimi media', punio HDZ-ov crni fond. Mediji nagađaju da je Sapunar ovaj put osumnjičen za 'pranje' pet milijuna eura preko tvrtki Igora Premilovca, osumnjičenog za izvlačenje novca iz Hrvatske gospodarske komore.

Predsjednik Cestarskoga Sindikata Mijat Stanić prstom upire u nekadašnje čelne ljude Ministarstva infrastrukture, ministra Božidara Kalmetu i njegova državnog tajnika Zdravka Livakovića. 

Ovaj novac koji je podigao nije mogao izdvojiti samo za sebe. Znači, tu postoji cijela struktura koja je sudjelovala u transferu toga novca od nižerangiranih od Sapunara, do višerangiranih. Uvjeren sam da je podjela novca sigurno išla do Božidara Kalmete. Vjerujem da Kalmeta i Livaković nakon njegova uhićenja ni noćas nisu mogli dobro spavati. Ukoliko ovih dana ne budu privedeni na razgovor u USKOK onda će to biti znak da se radi o jednoj strogo ograničenoj akciji i da iz svega ovoga zapravo neće biti ništa

izjavio je za HRT Stanić. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.