Hrvatski radio

Radio Zadar

Stanislav Antić dobitnik priznanja HGK Zadar za životno djelo

04.10.2016.

14:52

Autor: Anita Perica

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Poznati zadarski gospodarstvenik i nekadašnji vrsni direktor Stanislav Antić dobio je Zlatnu plaketu za životno djelo za svoj tridesetogodišnji doprinos gospodarskom razvoju Zadra, Hrvatske a i šire.

Na svečanoj sjednici Gospodarskoga vijeća Županijske komore Zadar dodijeljene su i Zlatne plakete najuspješnijim tvrtkama u Zadarskoj županiji za poslovanje u 2015. godini. 

Tvrtka Marex-Elektrostroj d.o.o iz Zadra najbolja je u kategoriji malih trgovačkih društava, najbolje srednje trgovačko društvo je Tankerska Next Generation d.d. Zadar, dok je u kategoriji velikih tvrtki Zlatnu plaketu dobio LTH Metalni lijev d.o.o. iz Benkovca. Veseli podatak da je svake godine sve više tvrtki koje zadovoljavaju kriterije za nagrade:

Dakle što indirektno znači da je što više tvrtki koje posluju s dobiti - kazao je uvodno predsjednik županijske Komore Zadar Dario Jurin ističući kako su u Zadarskoj županiji svi gospodarski trendovi pozitivni. Župan Stipe Zrilić tome je dodao pozitivne podatke o broju zaposlenih:

U odnosu na najbolju 2008. godinu ove godine imamo 3 500 ili 3 600 zaposlenih više nego te najbolje 2008. godine .

Kako bi se takvi trendovi nastavili vrsni zadarski gospodarstvenik Stanislav Antić dobitnik Zlatne plakete za životno djelo za svoj tridesetogodišnji doprinos metaloprerađivačkoj industriji i ukupnom gospodarskom razvoju Zadra, Hrvatske i šire - savjetuje:

Zato bih vas zamolio da vam na neki način ako mogu tako reći budem uzor kako se treba vladati.

Nagrađeni Antić posebice se prisjetio razdoblja kada je rukovodio tvrtkom SAS, bilo je to, kako je rekao, utočište rada u koje je uložio sve svoje umne i druge sposobnosti. Od 1980. do 1990. dobit u SAS-u iznosila je 15 posto dobiti cijele tadašnje hrvatske privrede:

Ponosan sam što sam odgojio i ljude i doprinio društvenoj zajednici i narodu Zadra i Hrvatske da živi malo bolje i trebamo svi tako i vi koji ste tu vodite računa također o općem dobru - zaključio je zahvaljujući na priznanju za životno djelo Stanislav Antić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.