Hrvatski radio

Radio Zadar

Stanje u Zadarskoj županiji se normalizira

14.09.2017.

10:32

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zadarskoj županiji situacija se postepeno normalizira, te je nakon održanog stožera Civilne zaštite grada Zadra 13. rujna u 20:30 sati donijeta odluka da se dio snaga otpušta. Otpuštene su sve snage iz Splitsko-dalmatinske županije, te DIP Split.

Iz Šibensko-kninske županije povučeni su DIP Šibenik, JVP Knin i Drniš te DVD Šibenik a na terenu su još ostali JVP Šibenik i Vodice sa 4 vatrogasca i 2 vozila. Također je otpuštena većina vatrogasaca iz Karlovačke županije, dok su na terenu ostala 3 vatrogasca sa 2 vozila.

Pripadnici Namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga (NOS OS RH), 25 vojnika, sa dva inženjerijska stroja i dva kamiona-labudice bili su angažirani u srijedu, 13. rujna, u poslijepodnevnim satima, na postavljanju privremene aluminijske konstrukcije dužine 22 metra na Donji kameni most u Ninu.

Na poplavljenom području Zadra i Zadarske županije angažirano je 58 pripadnika NOS OS RH kao pomoć civilnom stanovništvu u obrani od poplava na uređenju lokalnih cesta s motornim vozilima i inženjerijskim strojevima u Sukošanu i Poličniku te na ispumpavanju vode i čišćenju bazena glavnog pročišćivača otpadnih voda "Centar" Zadar s četiri motorne pumpe za vodu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.