Hrvatski radio

Radio Zadar

Stanje u zdravstvu stabilno

13.03.2013.

12:10

Autor: sd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako je minus zadarske Opće bolnice 130 milijuna kuna, stanje u bolnici, ali i u cjelokupnom zdravstvenom sustavu Zadarske županije je stabilno i kvalitetno - istaknuto je na kolegiju župana.

 

Negativno poslovanje nije posljedica lošeg rada i upravljanja bolnicom već važećih propisa HZZO-a i neplaćanja obavljenog posla. HZZO je bolnici u proteklih nekoliko godina dužan 200 milijuna kuna, koje nikada neće biti naplaćeni -

istaknuo je pročelnik za zdravstvo dr. Josip Kraljić.

Imamo dva paralelna  procesa. Jedno je kontinuirano smanjenje limita ili proračuna, što se prošle godine dogodilo dva puta, a drugo je cjelovita primjena Kolektivnog ugovara od 1. siječnja,. pa se događa,što smo mogli i vidjeti u nekim bolnicama u Hrvatskoj da  imaju veće rashode za zaposlene  nego što je limit,a i time je ugroženo poslovanje takvih ustanova.

dodao je dr. Kraljić.Na kolegiju župana govorilo se i o trošenju proračunskih sredstava. 

Sa trošenjem proračunskih sredstava možemo biti zadovoljni, ali ne i količinom novca u proračunu. S ovoliko sredstava s kojima Županija raspolaže ne možemo previše utjecati na njezin razvoj,

komentirao je zadarski župan Stipe Zrilić na današnjem kolegiju.

Stalno se očekuje ta fiskalna decentralizacija. Na žalost nje nema,a kada će biti ne zna se,

zaključio je zadarski župan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.