Hrvatski radio

Radio Zadar

Stankovci dobivaju Vinski dom

04.12.2013.

11:41

Autor: D. Perović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Općina Stankovci već duže vrijeme promiče vinarstvo i vinogradarstvo u svom kraju o čemu svjedoči i Zlatna amfora s prošle Sabatine. Međutim na tome se ne staje. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancirat će izradu projekta Vinskog doma u Stankovcima s 375 tisuća kuna, o čemu je jučer u Zagrebu potpisan i ugovor.

U roku od godine dana raspisat će se javni natječaj i ishodovati sva potrebna dokumentacija, kako bi pripremljeni projekt bio kandidiran za neki od EU fondova. U konačnici, Vinski dom će koštati između 9 i 10 milijuna kuna, a kako će izgledati i koju će funkciju imati rekao nam je načelnik općine Stankovci, Željko Baradić:

"Pa on je zamišljen najprije da bude u jednom izvornom, autohtonom obliku. U jednom dijelu će biti i vinski muzej sa svim vinskim eksponatima, mi imamo kod naših ljudi vinska pomagala starih 150 i više godina. Bit će jedan veliki prostor u kojem ćemo održavati vinske manifestacije. Povezat ćemo se sa turističkim destinacijama, i to je za ljude zanimljivo, da sve imate na jednom mjestu sa svim popratnim sadržajima, s kuhinjom, s uredima. Još ćemo vidjeti, nadogradit će se taj prostor, da bude i komercijalan, da može na neki način financirati sam sebe..."

kazao je Baradić za Radio Zadar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.