Hrvatski radio

Radio Zadar

Stariji Zadrani o slučajevima prijevare, evo kako bi oni reagirali

15.07.2022.

16:38

Autor: Dino Kajić

ilustracija

ilustracija

Foto: Luka Klun / Pixsell

Policija je pozvala građane, osobito one starije životne dobi, na maksimalni oprez te da nepoznate osobe kao i osobe čiji identitet nisu provjerile, ne puštaju u svoje domove. 

U srijedu u Petrčanima, nepoznata ženska osoba je 90 godišnjoj starici ponudila uslugu masaže. Nakon što ju je pustila u kuću, po odlaska "maserke" starica je zamijetila da joj nedostaje novac. Nepoznata žena 90 godišnjakinji je ukrala nekoliko desetaka tisuća kuna. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje za kazneno djelo teške krađe. Jesu li doživjeli sličnu situaciju i kako bi reagirali da im nepoznate osobe pokucaju na vrata i ponude slične usluge pitao je naše starije sugrađane Dino Kajić.Zvuči grozno, ali moja obitelj nije imala takvo iskustvo, da mi netko takav dođe na vrata vjerujem kako bi znala da tu nešto nije u redu........Da se nađem u takvoj situaciji - zahvalio bi im i lijepo ih otjerao ! ... Kad bi vidio da je nešto sumnjivo odmah bi zvao policiju .... da mi treba masaža išao bi u salon, kakva masaža po kućama !?..ja sam pitur i znam za jedan takav slučaj.... - neki su od odgovora u kojima uvijek ima i onih malo više slikovitih. 
Anketu poslušajte u tonskom prilogu Jesu li doživjeli sličnu situaciju i kako bi reagirali da im nepoznate osobe pokucaju na vrata i ponude slične usluge ?

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.