Hrvatski radio

Radio Zadar

Štefičini vjerni gosti

27.09.2016.

17:43

Autor: Petra Mustać Pezo

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Punta Skalu stigli su prije trideset godina. Turistički đir zemljama bivše Jugoslavije jako im se svidio, no bračni par iz Njemačke ustanovio je da ljepšeg mjesta od Petrčana - nema. Zašto dolaze trideset godina baš u zadarski kraj provjerila je naša ekipa.

Trideset godina u isto vrijeme ova terasa izgleda isto. Bračni par Rainer iz Njemačke ovdje provodi tjedan dana godišnje.

Hildegard Rainer: Dolazimo ovamo trideset godina na godišnji odmor koji nismo proveli nigdje drugdje. Jako je lijepo mjesto , i sve što ovdje imamo naš odmor čini idealnim.

Promijenile su se i generacije, ali običaji, ovdje, ostali su isti.

Hildegard Rainer: Idealno, more je fantastično, a ovdje jako vole djecu. Ne postoji nikakav rizik za njih, a to nam je bitno kad su naša djeca bila mala, i sada kada imamo unuke.

Tri desetljeća je dugo razdoblje. Hezelovi pamte ovo mjesto i prije velikh turističkih zahvata.

Hezel Rainer: Kad smo došli prije trideset godina sve je drugačije izgledalo. Hotelski kompleks je bio krasan, a nije bilo trgovine, sve je bilo zaista drugačije. U međuvremenu se sve promijenilo, razvilo se, ali još uvijek se osjećam ugodno. Zaista se mogu dobro odmoriti. Lijepa je plaža, ljubaznost je uvijek prisutna, a hrana je odlična.

Odlična je i domaćica Štefica. Njezin prioritet su gosti. Ponosna je što joj se ljudi uvijek vraćaju.

Štefica Francetić: Moji gosti su kao i drugi gosti, divni ljudi. Ja sam jako ljubazna sa njima, ugađam im, ispunjavam njihove želje, obavezno uvijek imamo roštilj, meso, riba što već žele i obavezno popijemo rakiju. družimo se svakodnevno i oni su jako zadovoljni.

Kažu da nikad nisu kupili nekretninu jer im je ovdje drugi dom, a ovamo će dolazit kažu, sve dok iz zdravlje posluži.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.