Hrvatski radio

Radio Zadar

Stigla oprema za održavanje sustava odvodnje

21.04.2021.

07:44

Autor: RZD

foto. PR

foto. PR

Foto: - / -

Ovom opremom omogućit će se učestalije prikupljanje i prijevoz septičkih otpadnih voda što će se pozitivno odraziti na kvalitetu života stanovništva koje nije priključeno na sustav odvodnje - priopćeno je iz zadarske Odvodnje :

19. travnja 2021. godine započela je isporuka opreme za održavanje sustava odvodnje u sklopu kapitalnog infrastrukturnog projekta financiranog sredstvima EU „Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar-Petrčane“.

Radi se autopodizaču s hidrauličkom dizalicom kojeg je Odvodnji isporučilo poduzeće Gradatin d.o.o. iz Sesveta. Autopodizač je prvo od ukupno 8 specijalnih vozila koja će se isporučiti temeljem Ugovora o isporuci opreme za održavanje sustava odvodnje. Očekuju se još 2 kombinirana vozila (zapremine 8m3) za čišćenje i uklanjanje nečistoća iz kanalizacijskih cijevi te 5 vozila za prikupljanje i prijevoz septičkih otpadnih voda (zapremine 5m3, 10 m3 i 20 m3).

Ovom opremom omogućit će se učestalije prikupljanje i transport septičkih otpadnih voda što će se pozitivno odraziti na kvalitetu života stanovništva koje nije priključeno na sustav odvodnje.

Trenutno se u okviru projekta odvijaju radovi u četvrti Bokanjac koji će rezultirati smanjenjem odvoza septičkih jama za 19% budući da će projektom biti izgrađeno 19.332 m gravitacijskog cjevovoda, 1.810 m tlačnih cjevovoda, 2 crpne postaje i 1.400 priprema za kućne priključke.

Ukupna vrijednost Projekta je 567.052.215,00 HRK od čega će 313.659.754,75 HRK biti financirano putem bespovratnih sredstava EU - navodi se u priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.