Hrvatski radio

Radio Zadar

Stigli prvi strani gosti - sezona počela!

27.03.2017.

08:16

Autor: S. Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jučer su stigli prvi strani gosti u zadarsku Zračnu luku - Ryanairovom linijom iz njemačkoga Karlsruhea stiglo je 166 putnika, uz ostale iz Pariza, Marseillesa, Gothenburga. Nakon prošlogodišnjeg rekorda od 520 tisuća putnika, Uprava Zračne luke Zadar i ove godine očekuje novi rekord.

Za početak Ljetnog reda letenja, 83- oje putnika otišlo je za Gothenburg, a vratilo se 155. Za Marseilles je  otišlo 125, a u Zadar se istom linijom vratio 171 putnik. Iz Pariza je stiglo 146 putnika. 

Prema procjenama Uprave ova će sezona rezultirati novim rekordom od 8 do12 posto više putnika  u odnosu na 2016. godinu.  

Ove sezone Zračna luka Zadar uvodi 8 novih linija. Od najvažnijih kompanija Ryanair uvodi linije za Kopenhagen, Glasgow i Bristol. Eurowings (nekadašnji Germanwings) uvodi linije za Beč i Munchen, dok Easy Jet kao nova kompanija u ponudi zadarske Zračne luke, starta s linijama za Milano i London (Luton).

Prva linija Ljetnog reda letenja krenula je jučer, zrakoplov Ryanaira poletio je u 6 i 30 za švedski grad Gothenburg. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.