Hrvatski radio

Radio Zadar

Stigli rezultati za dva zadarska sumnjiva slučaja

15.03.2020.

10:37

Autor: Hrt Radio Zadar

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Negativni su nalazi dviju osoba koje su se javile sa mogućim simptomima na koronavirus, javlja Stožer civilne zaštite Zadarske županije. Čeka se nalaz za još jednu osobu čiji su uzorci poslani na analizu.

U bivšoj zgradi Službe za kliničku onkologiju i nuklearnu medicinu, nasuprot Opće bolnice u Zadru, uređen je zaseban prijam za pacijente sa simptomima zaraze . Prema informacijama iz Stožera, niti jedna osoba nije smještena na taj odjel.

 „U ovome trenutku od velike je važnosti samoizolacija. Apeliramo na sve građane da se odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite te se pridržavaju svih dosad donesenih uputa i preporuka. Kao zajednica, možemo pokazati odgovornost na način da ne širimo dezinformacije, kontinuirano se educiramo i vodimo brigu o higijenskim navikama.

Jednostavnim navikama poput redovitog pranja ruku, izbjegavanja rukovanja, izbjegavanja gužvi, pridržavanjem mjera samoizolacije ukoliko su propisane i boravak kod kuće u slučaju bolesti možemo pridonijeti smanjenju širenja novog koronavirusa i održanju ove relativno mirne epidemiološke situacije koju imamo sada u Hrvatskoj.“, poručuju iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.