Hrvatski radio

Radio Zadar

Stiglo najavljeno pogoršanje vremena, u Lici pada snijeg, trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji

11.12.2021.

07:42

Autor: DHMZ

zatvorena prometnica/ Ilustracija

zatvorena prometnica/ Ilustracija

Foto: AUTOR Goran Kovacic / Pixsell

Zbog opasnog vremena i orkanske bure izdano je crveno upozorenje za Kvarner, Velebitski kanal i sjevernu Dalmaciju. Na području riječke regije i Velebitskog kanala te podno Velebita očekuju se najjači udari bure od 120 do 165 kilometara na sat. 

Državni hidrometeorološki zavod upozorava građane kako postoji rizik za osobnu sigurnost zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te krhotina koje lete. Očekuje se i prekid opskrbe energijom, a zbog visokih valova i prekid trajektnog prometa. Prognostičari su također izdali narančasto upozorenje za srednju i južnu Dalmaciju te zapadnu obalu Istre.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su:

autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za osobna vozila i ostale ostale skupine vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je državnim cestama DC27 i DC50 preko Gračaca i Obrovca uz obveznu zimsku opremu);

Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene 

Paški most


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.