Hrvatski radio

Radio Zadar

Stiglo pojačanje iz Mađarske, Poljske i Njemačke

02.07.2018.

13:06

Autor: S. Dražić

foto:S.Dražić

foto:S.Dražić

Foto: - / -

I ovoga će ljeta u dalmatinskim gradovima red čuvati i strani policajci. Projekt MUP-a „Sigurna turistička sezona" nastoji kroz suradnju hrvatske i policije europskih zemalja stranim turistima pružiti što bezbrižniji odmor. U Zadru su danas predstavljeni mađarski, poljski i njemački policajci.

Projekt Sigurna turistička sezona počeo je prije 12 godina upravo u Zadarskoj županiji, kada su u ljetnim mjesecima zadarskim policajcima u ispomoć došli mađarski policajci.
  Do kraja kolovoza na zadarskom području radit će troje poljskih, četvero mađarskih i jedan policajac iz Njemačke, najavio je načelnik PU zadarske Anton Dražina. 

  Oni neće primjenjivati policijske ovlasti niti poduzimati policijske mjere. Dužni su pridržavati se pravnih propisa Republike Hrvatske. Ovdje su da bi pomogli u sprječavanju počinjenja kaznenih djela i prekršaja. 

 A da bi što bezbrižnije proveli godišnji u Zadru, policija je u suradnji sa Županijom tiskala letke sa savjetima za što sigurniji boravak. Od ove godine i na jezicima gostiju iz Azije: japanskom, kineskom  koreanskom.

Policija je dobila i pojačanje iz unutrašnjosti, te prometnu jedinicu mladeži.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.