Hrvatski radio

Radio Zadar

Stipe Bjeliš: Moramo otkloniti sve sumnje oko naknada za štetu

26.01.2018.

10:26

Autor: Filip Buzov

HRT Zadar

HRT Zadar

Foto: - / -

Županijski Klub vijećnika Brune Esih Neovisni za Hrvatsku traži sazivanje tematske sjednice o svim poduzetim mjerama nakon katastrofalne rujanske poplave .

Kako objašnjava njihov vijećnik Stipe Bjeliš puno je nejasnoća.

Od toga da se još uvijek ne zna kolika je točno ukupna šteta, koliki je iznos osiguran za sanaciju, a velik broj upita ima i oko modela raspodjele naknade za štetu koju su prijavili građani. Iz kluba vijećnika Brune Esih Neovisni za Hrvatsku uvjereni su kako će prikupiti 14 potpisa potrebnih za sazivanje sjednice jer njihov zahtjev nema politički predznak.

Javlja mi se građanin koji kaže dobio sam uplatnicu na 58 kuna, drugi na sto kuna, imamo slučaj i jednog čovjeka iz Privlake koji kaže kako je u cilju prijave potrošio preko tisuću kuna što na gorivo, što na dokumentaciju, utrošio je i vrijeme, a na kraju je dobio 102 kune.. znači nas na tematskoj sjednici zanima da vidimo i način raspodjele tih sredstava, na koji način su postavljeni prioriteti, koliko je bila ukupna šteta - kazao nam je u razgovoru vijećnik Stipe Bjeliš.     

 

Iz službenog priopćenja

Zanima nas, a vjerujem i cjelokupnu javnost koliki je iznos procijenjenih šteta, koliko novca iz državnog proračuna i ostalih izvora je došlo na račun Županije i Općina u našoj Županiji i na što su točno ta sredstva utrošena, jer postoji izvjesna sumnja do novci nisu krajnje transparentno i namjenski potrošeni, a posebno se to odnosi na pomoć fizičkim osoba, našim sugrađanima koji su uistinu pretrpjeli velika oštećenja na svojim domovima i okućnicama, koji su uredno popunili svu potrebnu dokumentaciju i sada se s razlogom pitaju zašto su zaobiđeni prilikom raspodjele pristiglog novca. Da bi ove sumnje otklonili tražimo da sve Županijske instance kao i sve ostale Ustanove koje su sudjelovale u saniranju štete podnesu izvještaj na toj Tematskoj sjednici i upoznaju javnost s daljnjim planovima. Ova tematika, kazuju iz Kluba, nema stranački predznak.  U potpisu  Stipe Bjeliš, Dalibor Barešić, Dario Perković i Mladen Meštrović, vijećnici NHR-a.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.