Hrvatski radio

Radio Zadar

Stipendije za turističko ugostiteljska zanimanja

26.11.2020.

09:01

Autor: Radio Zadar

Ilustracija: Dino Stanin/PIXSELL

Ilustracija: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Ministarstvo turizma i sporta će u školskoj godini 2020. / 2021. sufinancirati učenike i studente koji se obrazuju za ugostiteljsko-turistička zanimanja i zanimanja vezana uz razvoj posebnih oblika turizma. Cilj je motivirati mlade te podići standard obrazovanja i kvalitetu kadrova.

Riječ je o stipendijama koje Ministarstvo provodi u suradnji s tvrtkama, odnosno hotelima, kampovima, turističkim agencijama te županijskim obrtničkim komorama, tako da svatko od njih sudjeluje s 50 posto u postupku stipendiranja.

Program stipendiranja učenika i studenata provodi se od 2008. godine te je do sada sufinancirano preko 1.975 stipendista za koje je isplaćeno preko 14 milijuna kuna. Ministarstvo turizma i sporta odobrava najviše 1200 kuna mjesečne stipendije.

Odmah po završetku redovnog školovanja, odnosno studiranja, partner ima obavezu sklopiti sa stipendistom Ugovor o radu na određeno vrijeme ili Ugovor o radu pripravnika. Stipendist tijekom primanja stipendije ima obavezu redovito obavljati stručnu praksu, upisivati razrede/godinu u redovnom roku te ostati u radnom odnosu u tvrtki 12 mjeseci (bez obzira koliko je trajalo stipendiranje).
Više informacija možete pronaći na mrežnim stranicama Ministarstva turizma i sporta.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.