Hrvatski radio

Radio Zadar

12:09 / 24.08.2015.

Autor: Božidar Kolega

Stišće rok za obnovu Kneževe palače

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Zadar trenutačno provodi 14 projekata financiranih novcem iz EU fondova vrijednosti 60 milijuna kuna, a još 4 su pred ugovaranjem. Trenutačno najvrjedniji europski projekt je obnova i revitalizacija Kneževe palače.

3 mjeseca prošlo je od početka radova. Iako radovi idu dobro , gradski pročelnik za EU fondove Šime Erlić ističe

Da ipak idu nešto ispod željene dinamike. Isključivo je razlog tome taj, neumoljivi rok od 12 mjeseci. Dakle iako i izvođač i projektant rade punim kapacitetima koji trenutno imaju.

Naime kod početnih faza rušenja i čišćenja pojavilo se nekoliko nepredviđenih problema. Oni su sad riješeni i radovi bi se sad trebali ubrzati:

Tako da je 8 mjeseci do kraja projekta . Vjerujemo i objektivno je izvješće nadzornog inženjera koji kaže da se to u tom roku još može stići, ali da moramo podignuti intenzitet i stisnuti još jače.

Te rokove treba poštovati i ako treba tamo izvođač, projektant i nadzor spavati, neka spavaju kaže zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta:

Spavat ćemo i mi tamo ako treba, samo će se mi mijenjati. Dakle tu nema milosti, jednostavno taj rok se mora poštovati.

Inače,  među ostalim europskim projektima je uređenje coworking prostora koji bi trebao zaživjeti u sljedeća dva mjeseca, projekt Gaging koji daje potporu edukaciji i mentorstvu poduzetnicima, posebno ICT sektora, te program obuke pomoćnika u nastavi na zadarskom Pučkom otvorenom učilištu čime bi se to standardiziralo kao zanimanje. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.