Hrvatski radio

Radio Zadar

Stiže bogati Advent u Zadru

21.11.2017.

15:19

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas smo saznali kako će izgledati zadarski Adventski sajam koji počinje ovoga petka i traje punih pet tjedana. Središte zbivanja i ove je godine na Trgu Petra Zoranića, a organizatori obećavaju nikad raskošniji, nikad bogatiji i ljepši blagdanski program.

U program je uloženo više od milijun i 100 tisuća kuna. Blagdanski šušur na mediteranski način najbolje će se osjetiti kod kućica na Trgu Petra Zoranića, a i za Poljanu Šime Budinića najavljena je atraktivna prigodna dekoracija. Sve prati bogat glazbeni program i velik broj izvođača čiji su nastupi osigurani za svaki dan. Pazilo se na sve ukuse. Ona najzvučnija imena nastupat će petkom i vikendom.

Recept je očito pogođen - pokazuju to i prošlogodišnje brojke - gradski pročelnik za gospodarstvo Ivica Katić:Kada smo dakle u 12 mjesecu imali značajna povećanje turističkog prometa, pokazali su to i značajni prihodi od poreza na potrošnju imali su i smanjenje broja bijelih izloga.

Program otvorenja u petak počinje u 18 sati, a prve večeri nastupa Ivan Zak najavio je direktora TZ-a grada Zadra Ivan Rados :Tu će biti i karaoke, poseban dječji program, vatromet , a nakon toga kreće 38 dana u kojima će nastupati velik broj poznatih glazbenika. 

I ove godine tu su tradicionalni  "Naši mali gušti ", "Đir po gradu" . Prigodne popuste najavljuju i trgovci, a novina je projekt čiji je voditelj Borut Gatara, a koji je usmjeren na dio Poluotoka, Kampo Kaštelo. Tu će se odvijati  bogat program za najmlađe.

U Novu godinu, Zadrane i goste, na Narodnom trgu uvest će Tomislav Bralić i klapa Intrade.

Dio organizatora izrazio je žaljenje što ove godine neće biti klizališta. Iz grada su najavili kako od tog projekta ipak neće odustati.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.