Hrvatski radio

Radio Zadar

Stiže još jedan Ritam kulturizma

14.04.2016.

08:51

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sedmi put za redom, od 20. do 23. travnja 2016. Odjel za turizam i komunikacijske znanosti na Sveučilištu u Zadru organizira „ Ritam kulturizma 2016“. Ovogodišnja tema je „Fuzija kreativnosti“.

Program koji vode studenti prve godine diplomskih studija Odjela za turizam i komuniakcijske znanosti pun je noviteta kojima će organizatori dodatno upotpuniti dosadašnji program, a sve s ciljem da „Ritam kulturizma“ iza sebe ostavi pamtljiv trag koji će ostati i generacijama koje dolaze.

Otvorenje „Ritma kulturizma“ održat će se na, za ovu priliku, oslikanoj pozornici Novog Kampusa čiji su autori grafiterski dvojac, Tihomir Modul Petković i Boris Bare ( Pimp my Pump) iz Zagreba. Na njoj će se ujedno i odvijati "Flair & fire show" Udruge barmena „Beli“ iz Šibenika koji će u sklopu projekta organizirati i Radionicu koktela za sve zainteresirane.

U „Ritmu kulturizma“ ove će godine sudjelovati čak 19 odjela zadarskog Sveučilišta koji će u sklopu programa imati svoje izlaganje na temu povezanosti s turizmom, čime je „Ritam kulturizma“ još jednom iskoračio iz okvira sličnih studentskih projekata.

Studenti ove godine nisu zaboravili ni na Tradicionalnu večer klapa u sv. Donatu gdje će se, 21. travnja, među brojnim izvođačima naći i klapa Intrade. Cjelokupni prihod od prodaje karata ići će u humanitarne svrhe Centru za rehabilitaciju Sv.Filip i Jakov.

Zahvaljujući suradnji s učenicima Glazbene škole Zadar i plesnom udrugom u pokretu „In Flux“, u Kazalištu lutaka 22. travnja premijerno će se izvesti predstava „Romeo i Julija. U školi.“ gdje će posjetitelji imati priliku vidjeti drugačiju interpretaciju jednog od najpoznatijih Shakespearovih djela.

Kako bi se obogatila turistička ponuda grada Zadra studenti su odlučili organizirati dva sajma. Prvi od njih, OPG sajam održat će se na Trgu Petra Zoranića 23. travnja i obuhvatit će zadarske proizvođače vina, pčelarskih proizvoda te voća i povrća. U isto vrijeme na Forumu će se odvijati Sajam hrvatskih dizajnera na kojem će se predstaviti mlade nade modne scene sa svojim unikatnim rukotvorinama.

Organizatori „Kulturizma“ ni ove godine nisu zanemarali sportski karakter projekta. Svoju sportsku stranu studenti će pokazati na „ zadarski način“, tj. organizacijom košarkaške utakmice. Tako će se vječno „rivalstvo“ između studenata i profesora Starog i Novog kampusa riješiti 23.travnja u dvorani Jazine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.