Hrvatski radio

Radio Zadar

Stiže vrijedna donacija opreme iz provincije Jiangxi

16.04.2020.

17:15

Autor: Zadarska županija

Borna Filic/PIXSELL(ilustracija)

Borna Filic/PIXSELL(ilustracija)

Foto: - / -

Na stranicama Zadarske županije objavljena je vijest kako stiže vrijedna donacija medicinske zaštitne opreme iz Kine. Točnije, stiže pošiljka od 10.000 zaštitnih medicinskih maski za lice, a sve zahvaljujući prijateljstvu s provincijom Jiangxi.

Yi Lianhong, Guverner Narodne vlade Provincije Jiangxi je odlučio Zadarskoj županiji proslijediti donaciju medicinskog zaštitnog materijala, u borbi protiv pandemije COVID19. Izrazio je spremnost da sa Zadarskom županijom radi na promicanju praktičnih rezultata u borbi sa koronavirusom te kroz razmjenu iskustava i suradnjom doprinese boljitku i razvoju obiju zemalja i održavanju svjetskog mira i stabilnosti.

Posredstvom Veleposlanstva RH u Pekingu, proslijeđena je pošiljka od 10.000 zaštitnih medicinskih maski za lice u Šangaj odakle će se izravnim letom dostaviti u Hrvatsku. Ova vrijedna donacija poklopila se sa datumom obilježavanja 27. Dana Zadarske županije te na najbolji mogući način predstavlja dobre prijateljske odnose i kvalitetnu suradnju uspostavljenu sa ovom kineskom provincijom.

Da podsjetimo, 25. rujna 2019. godine Zadarsku županiju posjetilo je izaslanstvo kineske provincije Jiangxi predvođeno zamjenikom guvernera Narodne vlade te provincije Sun Jushengom. U njegovoj pratnji bili su Ding Xiaoqun- ravnatelj Komisije za javno zdravstvo, Zhang Wei- predsjednica sveučilišne bolnice br.1 u Nanchangu, Liu Jichun - predsjednik sveučilišne bolnice br.2 u Nanchangu i Zou Qingqin- zamjenik voditelja Odsjeka Narodne vlade provincije Jiangxi.

Gosti iz provincije Jiangxi obišli su zatim Opću bolnicu Zadar gdje ih je ravnatelj OB Zadar Željko Čulina upoznao sa poviješću bolnice i današnjim poslovanjem, a zatim u pratnji ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Zorana Škrgatića i novu zgradu Poliklinike, dio u kojem djeluje Zavod za javno zdravstvo te Sveučilište u Zadru gdje su održali sastanak sa predstavnicima Sveučilišta prorektorom izv. prof. dr. sc. Slavenom Zjalićem, prorektoricom prof. dr. sc. Ivankom Stričević , pročelnicom Odjela za zdravstvene studije doc.dr.sc. Natašom Skitarelić te suradnicima.

Jiangxi provincija je iskazala interes za uspostavu međunarodne regionalne suradnje, promicanje razmjene iskustava i suradnje između dvije regije na području javnog zdravstva, medicinske njege, obrazovanja, kulture i turizma te razmjena studenata u okviru studijskih programa i državnih stipendija, međunarodna suradnja sa Sveučilištem u Zadru, razvoj prijateljskih i poslovnih odnosa između njihove provincije i Zadarske županije sa ciljem zajedničkog razvoja.

foto (Zadarska županija)

foto (Zadarska županija)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.