Hrvatski radio

Radio Zadar

Stižu sredstva za razminiranje i očuvanje velebitskih šuma

15.11.2019.

07:32

Autor: HRT Radio zadar

ilustracija: Filip Brala / Pixsell

ilustracija: Filip Brala / Pixsell

Foto: - / -

U Posjetiteljskom centru u Paklenici danas će biti potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za razminiranje i očuvanje šumskih ekosustava u zaštićenim područjima u LIčko-senjskoj i Zadarskoj županiji. Projekt je vrijedan 266 milijuna kuna.

Resorno ministarstvo najavilo je potpisivanje „Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Razminiranje i očuvanje šumskih ekosustava u zaštićenim i Natura 2000 područjima u Ličko-senjskoj i Zadarskoj županiji - Fearless Velebit"" vrijednog 266.455.974,71 HRK.

Potpisivanje će se održati u 11 sati u posjetiteljskom centru „Podzemni grad Paklenice", u kanjonu Velike Paklenice, Nacionalni park Paklenica. Ugovor će potpisati ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić te u ime korisnika bespovratnih sredstava, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić i član Uprave Hrvatskih šuma Igor Fazekaš. Danas će biti potpisan i Ugovor o sufinanciranju projektne dokumentacije i građenja vodnih građevina na području podvelebitskog pravca za 2019. godinu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.