Hrvatski radio

Radio Zadar

Što bi američki svizac Phil danas predvidio u Zadru ?

02.02.2023.

09:26

Autor: SJM / DK

Svizac Phil

Svizac Phil

Foto: Christina Horsten / DPA

U zapadnoj Pennsylvaniji u gradiću Punxsutawney ljudi svake godine na Sviščev dan (2. veljače) čekaju sviščevo predviđanje čeka li nas rano proljeće ili možemo očekivati još šest tjedana zime. Događanje svake godine okupi veliki broj ljudi. Na to nas je jutros u našem programu podsjetio meteorolog Duško Kraljev prognozirajući kakav će biti nastavak zime na zadarskom području: 

Ja mislim da će ipak biti još zime , već u nedjelju bit će hladnije uz više bure. Ljupki Fil danas nagovješćuje hoće li zima trajati ili ne – hoće li ostaviti sjenu ili ne – vesele mu se Amerikanci. Za nas to nije bitno osim što je simpatično vidjeti koliko to tamošnjem narodu znači. Bit će još malih ugriza zime ali danas i sutra bit će ugodno, bez značajnijeg vjetra. 


Bit će čak nešto toplije nego jučer uz malo oblaka koji će se zadržati nad morem, uz temperaturu zraka do 14 stupnjeva - prognozira Kraljev. 

Kraljev prognozira nastavak zime

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.