Hrvatski radio

Radio Zadar

Što je o slučaju "Daruvarac" rekao Kalmeta

20.12.2018.

15:18

Autor: HRT Radio Zadar

foto: Duško Jaramaz / Pixsell

foto: Duško Jaramaz / Pixsell

Foto: - / -

Poslijepodne se održava zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, a nakon nje i sjednica Središnjeg odbora stranke. Sjednici nazoči i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i pomoćnik glavnog tajnika za Dalmaciju Božidar Kalmeta. Novinari su tražili da komentira slučaj Daruvarac:

To je strašno, za svaku osodu, to je grozno, ja mrzim siledžije koji maltretiraju odnosno tuku žene. Ja vjerujem u hrvatsko pravosuđe da će takav jedan čin dobiti odgvovarajuću kaznu. To je moj stav kao građanina, oca četvero djece, ostalo su pitanja za pravosuđe i policiju, kazao je Kalmeta. Na potpitanje novinara o ljudima koji su bili u kafiću  i sve gledali umjesto da zovu policiju Božidar Kalmeta je kazao kako je to strašno : Ako su ljudi tamo bili a očito jesu, ako su šutjeli, ako nitko nije htio spriječiti, to je najstrašnije što se moglo dogoditi ali što ja tu mogu. To je moj stav oko toga.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.