Hrvatski radio

Radio Zadar

Što je s uređenjem šetnice / sunčališta u Diklu?

12.06.2020.

10:37

Autor: Suzana Jakšić Mandić

foto: SJM

foto: SJM

Foto: - / -

Kako je korona-pandemija usporila radove na uređenju šetnice i sunčališta u Diklu, na sastanku s predstavnicima mještana, dogovoreno je da se ovih dana dovrši tek 1.faza šetnice. U uređenje 225 metara atraktivne Krešimirove obale grad Zadar i Ministarstvo turizma ulažu 3 milijuna 200 tisuća kuna.

Postavljanje nosača i drvenog sunčališta odgođeno je za jesen.  Hoće li u tijeku sezone taj dio Dikla biti dostupan kupačima pitali smo gradskog pročelnika za graditeljstvo Darka Kasapa: Dogovoreno je da do 15. 6. ,a najkasnije do sredine idućeg tjedna  dovršimo ovaj dio projekta, potom ćemo ukloniti ogradu, strojeve , kontejner i sve ostalo s obale kako bi se tijekom ljeta obala mogla koristiti i onda 15.9. - 1. 10.nastavljamo s projektom pa ćemo ga kroz jesen dovršiti - odgovara Kasap na naš upit.

Na gradilištu su vidljivi radovi na kopnenom dijelu projekta: To je dio koji je i dosad bio jednim dijelom betoniran, obnovili smo postojeći betonski zid i mulić, pristupni put je betoniran, a ostatak dijela šetnice odnosno daske i nosači će biti iznad postojećih škrapa jer je u projektu očuvanje izornog dijela obale, pojašnjava Kasap tijek radova. 

Djelatnici zadarske tvrtke Sub Mission od sredine siječnja izvode radove vrijedne 3 miljuna 200 tisuća kuna, od čega je Ministarstvo turizma osiguralo 400 tisuća kuna. Konačan završetak svih radova teško je predvidjeti: Ovisno o tijeku same sezone, mi ćemo radove nastaviti u rujnu ili listopadu, sve u dogovoru s mještanima i izvoditeljima radova - izjavio je za naš program pročelnik Darko Kasap. 

D. Kasap o radovima u Diklu

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.