Hrvatski radio

Radio Zadar

Što je zadarski boksač naučio od boksačkih olimpijaca iz Rija

05.12.2016.

12:07

Autor: Petra Mustać Pezo

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Trenirati s najboljima na svijetu ponekad se čini nemogućim. No, upravo je u tome uspio zadarski boksač Nikola Marketin koji se nedavno vratio s Kube. On je, naime, jedini Hrvat koji je trenirao sa zlatnim boksačkim Olimpijcima iz Rija.

Na Kubi je prikupio vrijedno trenersko iskustvo koje nesebično dijeli svojim učenicima. Što je sve naučio od zlatnih olimpijaca provjerila je i naša ekipa.

U malenoj boksačkoj dvorani u Zadru trenira se punom parom, kako i ne bi kad jedino ovdje možete naučiti nešto o kubanskoj školi boksa.

Luka Bukvić: U ovoj sam dvorani godinu dana, imam 11 godina i trener me naučio puno novih tehnika.

Luka Matijević: Treniram već par mjeseci i trener me naučio kako da se krećem.

I još mnogo toga. Naime, trener Nikola Marketin nedavno se vratio s Kube, gdje je svoje petnaestogodišnje boksačko iskustvo izbrusio kubanskim savjetima. I to ne bilo gdje, već u najpoznatijim školama boksa na svijetu.

Nikola Marketin, trener: Kid Chocolada je dvorana i najbolja škola na svijetu, trenirao sam tamo s dosta svjetskih prvaka.

Koji su se nedavno u Riju okitili zlatnim Olimpijskim medaljama. Iskustvo koje su nesebično dali, pomoglo je Zadru da postane jedini grad u Hrvatskoj gdje možete naučiti ponešto od legendardnih kubanskih tehnika koje se smatraju najboljima na svijetu.

Nikola Marketin: Možete to gledati na televiziji, na youtubeu, ali morate doći i viditi kako to izgeda da zapravo savladate što rade.

Boksačka veza između Zadra i Havane je uspostavljena, a možda smo baš ovdje pronašli budućega svjetskog prvaka.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.