Hrvatski radio

Radio Zadar

Što se da, da se od srca

29.01.2018.

13:29

Autor: Božidar Kolega

Što se    da,    da se od srca

Što se da, da se od srca

Foto: - / -

Rotary klub Zadar organizira tradicionalni maskenbal koji će se održati 10. veljače u Arsenalu. Sav prihod je namijenjen Udruzi Svjetlo i Udruzi Down Zadarske županije .

Rotary klub Zadar  osnovan je 1990-te godine i u proteklih 20-tak godina iza njih je velik broj humanitarnih akcija - od prikupljanja novca za razminiranje zadarskog zaleđa do kupovanja instrumenata za glazbenu školu Blagoje Bersa– kaže  doktor Damir Dekorti 

Pomagali smo osnovnoj školi Voštarnica, sudjelovanje u nabavi medicinske opreme zadarske bolnice, udruzi slijepih smo pomagali, i oboljelih od leukemije, sudjelovali smo u popravku orgulja benediktinskom samostanu, a jedan od glavnih projekata prošle i ove godine, i nadam se da će biti i sljedeće je jedna naša stipendistica koja studira violončelo u Daytonu.   

Jedna od tradicionalnih akcija je Rotary maskenbal – koji će se održati 10-og veljače u Arsenalu: 

Karte se mogu kupiti u agenciji Aquarius od danas, po cijeni od 130 kuna po osobi gdje je uključena i konzumacija hrane. Naravno bogata lutrija, tombola, 3 glavne nagrade i nagrada za najbolju masku. 

kaže  doktorica Nikolina Basioli. Prikupljena sredstva donirat će se Udruzi Svjetlo i Udruzi Down Zadarske županije. Iva Župan iz Udruge Svjetlo: 

Dobiveni novac koji bi se prikupio ovom humanitarnom akcijom odlučili smo potrošiti na dvodnevni izlet sa korisnicima kluba, ovisno gdje se dogovorimo. 

Cilj rotary klubova je uvijek humanitarna , a  uz puno truda i malo sredstava  sve što se da, da se od srca, ističu zadarski rotarijanci. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.