Hrvatski radio

Radio Zadar

Što se događa u Bibinjama ovoga ljeta?

14.07.2022.

10:58

Autor: Iva Rogić

Šime Sikirić

Šime Sikirić

Foto: Iva Rogić / Radio Zadar

Općina Bibinje nastavila je s provođenjem uspješnog projekta ˝Druga smjena – ispunjenije djetinjstvo˝. "Starom – novom" projektu dodana je brojka dva - koja označava nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja projekta za koji je iz EU fondova Općina Bibinje osigurala preko 2 milijuna kuna. Šime Sikirić iz Općine Bibinje naglašava kako događanja ima tijekom cijele sezone, ali i tijekom zimskih mjeseci, upravo zahvaljujući provedbi brojnih europskih projekata, poput ovoga. 

Drugi projekt koji je u tijeku Društveni je centar u Bibinjama. Projekt koji će trajati dvije godine unaprijedit će socijalne usluge za aktivno uključivanje i povećanje zapošljivosti ranjivih skupina, te unaprijediti interkulturalne aktivnosti na prostoru urbane aglomeracije Zadar.

Projekt se već provodi, glavni dio projekta bilo je opremanje i adaptacija samog prostora. To je bio jedan derutni prostor, stara škola izgrađena 1936. godine. Projekt je zaživio, puno se aktivnosti tamo provodi tijekom cijele godine. Stvorili smo jedan prostor koji je društveno koristan zajednici.

Šime Sikirić

Sikirić je, gostujući u programu Radio Zadra najavio i brojna zabavno - edukativna događanja tijekom ljetnih mjeseci, među kojima je neizostavna Večer dalmatinske beside i Raspivano Bibinje. Poslušajte više u razgovoru:

Šime Sikirić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.