Hrvatski radio

Radio Zadar

Što se skuhalo u bolničkoj kuhinji?

04.09.2015.

13:42

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

6. listopada na Trgovačkom je sudu u Zadru zakazan je nastavak suđenja u sporu u kojem tvrtka Lavčević potražuje od zadarske Opće bolnice 1, 8 milijuna kuna duga za dodatne radove na izgradnji centralne bolničke kuhinje.

Nova bolnička kuhinja,čija je izgradnja i opremanje koštala oko 21 milijun kuna ,otvorena je  svibnju 2009.

Tadašnji ravnatelj bolnice, dogradonačelnik Zadra dr Zvonimir Vrančić smatra da je sve rađeno po Zakonu i da dug prema Lavčeviću ne postoji. Iz uprave bolnice ne žele  komentirati ovaj spor. Uoči završetka kuhinje  uvođenje grijanja, struje, plina iziskivalo je dodatne radove zbog dotrajalog tzv. energetskog kanala 

-Morali smo rekonstruirati taj energetski kanal i to su bili ti dodatni radovi koje smo morali naknadno ugovoriti, prisjeća se dogradonačelnik Zvonimir Vrančić, tadašnji ravnatelj zadarske bolnice.

-Ti dodatni radovi su ugovoreni, potpisan je aneks ugovora i nakon toga sve je okončano sa izvođačem radova i izvršena je primopredaja kuhinje. Ono što je bilo ugovoreno to je potpisano i plaćeno  i ne vidim tu nikakvog problema, kazao je dr. Vrančić

-Nakon toga izabran sam za gradonačelnika i od tada se nisam u tolikoj mjeri bavio bolnicom, govori dogradonačelnik Vrančić. ali sam obaviješten da se nakon dužeg vremena, čini mi se nakon godinu dana, izvođač radova  sjetio da je  nešto loše obračunao i sjetili su se da imaju još potraživanja od Opće bolnice. To je bilo naknadno i to je bilo sporno.

Ono što je bilo  ugovoreno to je i plaćeno, sve je rađeno po zakonu ,kaže Vrančić  koji o ovom sporu zna iz medija ali je spreman, kaže, svjedočiti ukoliko ga pozovu.

Iz Uprave  bolnice bez većeg komenatra:

-Ja se brinem za funkcioniranje same bolnice, a ovo je nešto što sam ostavila stručnim službama da se brinu pogotovo što se to sve događalo prije moga mandata, izjavila je za Radio Zadar sanacijska upraviteljica Andrijana Bedalov.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.