Hrvatski radio

Radio Zadar

Što se sve snimalo u Zadarskoj županiji

08.12.2017.

14:20

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Filmski ured Zadar ove se godine može pohvaliti s 13 odrađenih projekata. Najzvučniji, svakako je film „General" o životu Ante Gotovine koji je sniman na lokacijama diljem županije. Na otoku Pagu boravila je i Hollywoodska produkcija, a tu su i brojni reklamni spotovi.

S ovom godinom jako smo zadovoljni, negdje smo premašili 75 dana snimanja što filmova, što reklama i serija. S obzirom da su najjači projekti General gosp. Vrdoljaka i The Terror R. Scotta koji sniman na Pagu, tek ćemo vidjeti učinke ove dobre godine - kazala je voditeljica Filmskog ureda Zadar Ivana Zrilić.    

 Kao prvo samo snimanje filmova i reklama dovodi ljude u tu destinaciju, a isto tako učinci su i oni promotivni, znači kad reklama dopre do nekakvih potencijalnih korisnika, oni tu ne gledaju smo proizvod već i destinaciju - kazala je Božena Krce Miočić s Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.