Hrvatski radio

Radio Zadar

Što sve znaju i umiju zadarski osnovci

07.06.2019.

12:12

Autor: Anita Perica

foto: A. Perica / HRT centar Zadar

foto: A. Perica / HRT centar Zadar

Foto: - / -

Zavidnu kreativnost, znanje i trud pokazali su i ove godine zadarski osnovci na Danu izvannastavnih aktivnosti, tradicionalnoj manifestaciji koju Grad Zadar već 10 godina organizira u suradnji sa školama kojima je osnivač. Ove godine tema je „Grad na dar“.

Ovaj prekrasan grad dobili smo na dar od onih prije nas, a naša ljubav će ga učiniti darom za one sutra, darom za vječnost, poručili su organizatori. 

Pravi vatromet smijeha, pjesme, plesa, likovnih i drugih aktivnosti razbudio je jutros zadarski Poluotok čije su ulice i trgovi i ove godine bili velika pozornica za sve vrijedne osnovce. Učenici svih škola potrudili su se predstaviti svoj cjelogodišnji rad u raznim područjima.

Jer škola nije samo puko usvajanje činjenica iz knjiga:

       Evo, mi smo željeli upravo i taj dio osvijestiti svim našim građanima, koliko je važan život škole izvan redovite nastave i koliko djeca u tome uživaju, koliko u tome sudjeluju, koliko se djeca u tom segmentu mogu iskazati - kazao je gradski pročelnik za odgoj i školstvo Joso Nekić ističući kako se ovom manifestacijom želi poduprijeti nadarenost učenika:

       ...i da ovo što oni pokazuju bude poticaj svim drugim učenicima a zapravo po mom mišljenju i cijelom sustavu da se reformira u tom smjeru, da sustav otkriva nadarenost kod nekog učenika i da ga dalje usmjerava.

Dan izvannastavnih aktivnosti završava večeras u zadarskom HNK svečanom dodjelom nagrada najboljim učenicima i mentorima na državnim natjecanjima, uz prigodni program, koji su također pripremili učenici zadarskih osnovnih škola.

neki od sudionika

pročelnik Joso Nekić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.