Hrvatski radio

Radio Zadar

Što Zadrani kažu o Adventu u Zadru?

22.11.2022.

09:17

Autor: Suzana Dražić

Advent u Zadru

Advent u Zadru

Foto: Toni Pajkin / Radio Zadar

Za dva dana počinje Advent u Zadru. Glazbeni dio programa otvorit će grupa Dalmatino u četvrtak, 24. studenoga. Jutro na Badnjak uljepšat će pjevači emisije "A strana" a na dočeku Nove godine očekuju nas Tonči Huljić & Madre Badessa, klapa Rišpet i Forum. To je samo dio bogatog glazbenog programa zadarskog Adventa tijekom kojeg će Zadrani moći uživati i u raznovrsnoj gastro ponudi.

Ove nedjelje palimo prvu svijeću na adventskom vijencu. U Temi jutra govorilo se o tome kako Zadrani vide ovaj način proslave i obilježavanja Adventa u hrvatskim gradovima i u svijetu. Neki misle kako bismo se u ovo vrijeme trebali manje orijentirati na kupovanje, a više na druženje s obiteljima. Kažu kako im se program Adventa u Zadru uglavnom sviđa, vole druženje i šušur. 

Što građani kažu o Adventu?

Glavna pozornica je i ove godine Trg Petra Zoranića na kojem će se smjestiti 25 adventskih kućica. 


Direktor TZ-a  Zadar Mario Paleka kaže kako im je iznimna čast da i ove godine u istom okruženju, odnosno s istim partnerima - Grad Zadar i Tržnica Zadar, organiziraju Advent u Zadru koji će trajati 45 dana. Vjeruje, kaže, da će i vremenske prilike, a i sve okolnosti pružiti mogućnost da se sav programski sadržaj odradi onako kako je zamišljen. 


Direktor TZ-a Zadar Mario Paleka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.