Hrvatski radio

Radio Zadar

Što zasad kažu kandidati?

19.05.2013.

23:25

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Božidar Kalmeta siguran da će u prvom krugu HDZ sa svojim koalicijskim partnerima osvojiti mjesto župana i apsolutnu većinu u županijskoj skupštini. Ivo Bilić poručuje drugi krug je izvjestan. "Izgleda da su se Zadrani odlučili za stabilan budući razvoj grada" - poručio je dosadašnji gradonačelnik Zadra, Zvonimir Vrančić.

24:10

" Podaci pokazuju našu sigurnu pobjedu kao i prije 4 godine", kazao je bivši, i po privremenim neslužbenim rezultatima sadašnji, župan Stipe Zrilić. "Do sada nemamo zbrojene podatke za sve naše općine ali ono što znamo jest da je HDZ dobio u Benkovcu, Ninu i Biogradu. Što se tiče Obrovca, nemamo rezultate, a u Pagu će se najvjerojatnije u drugi krug."

23:59 

Zadovoljni rezultatima su i u izbornom stožeru Rena Sinovčića. U program nam se javio kandidat za zamjenika gradonačelnika Vedran Uranija:  U uvjetima kada smo samo 20 dana imali promidžbu i djelovali možemo biti više nego zadovoljni jer ulazimo u Gradsko vijeće i županijsku skupštinu.

23:30

Kandidat za gradonačelnika Ivo Bilić koalicije SDP-HNS-DSU-HSLS-Zeleni uživo u programu Radio Zadra komentirao je dosadašnje rezultate. " Očekujem drugi krug a u slučaju da ga ne bude, idem dalje u svojoj profesionalnoj karijeri. Čovjek živi ili od politike ili za politiku a ja sam u ovom slučaju radio za politiku, za ljude i za zajedništvo. Ne živim od politike, niti ću."

Nadodao je da nije razočaran, što se tiče dosadašnjih rezultata i da još treba pričekati konačne rezultate kako bi se stavila točka na i.

23:25

Hrvatski Laburisti – stranka rada – nositelj stranačke liste za županijsku skupštinu, Drago Čulina dosadašnje neslužbene rezultate svoje stranke, za naš program, komentirao je kazavši kako nije zadovoljan sa "sadašnja" tri mjesta u skupštini, odnosno da to ne smatra uspjehom. Tri moguća županijska vijećnika nije ono što nas može zadovoljiti, ako se pozovemo na naš program i ljude koji imaju kvalitetu i koji žele raditi u interesu građana, onda nismo dovoljno dobro obavili svoj posao, odnosno dovoljno kvalitetno se predstavili građanima. Razlog je možda što smo mlada stranka, ali i možda zato jer nismo znali. Osobito smatram neuspjehom što još nismo prošli prag za GV Zadra, - kazao je Čulina dodavši i kako je spreman zbog svega ponuditi ostavku.   

 

 

22:45

Nikola Barać razgovarao je i sa bivšim gradonačelnikom Zvonimirom Vrančićem, koji je sada kandidat za zamjenika Božidara Kalmete.  Vrančić ističe kako je zadarski HDZ-e zadovoljan dosadašnjim neslužbenim izbornim rezultatima. "Mi smo optimisti, vrlo lako se može dogoditi da već u prvom krugu budemo pobjednici izbora, izgleda da su se Zadrani odlučili za stabilan budući razvoj grada. Mi se nadamo kako koalicije neće biti potrebne."

 

21:50

Vladimir Šetka razgovarao je i sa kandidatkinjom SDP-a, HSLS, DSU-u, za županicu, Renatom Sabljar Dračevac koja prema dosadašnjim obrađenim listićima dobila 34,23 posto glasova,  a Stipe Zrilić 42,46 posto. Sabljar Dračevac ističe kako je zadovoljna trenutačnom situacijom: Čini mi se da mi se smiješi drugi krug i da ćemo imati prilike još dva tjedna napraviti dobru kampanju.

21:30 - Nikola Barać razgovarao je sa Božidarom Kalmetom. Siguran je da će u prvom krugu HDZ sa svojim koalicijskim partnerima osvojiti mjesto župana i apsolutnu većinu u županijskoj skupštini. U utrci za gradonačelnika, na granici sam da pobjedim u prvom krugu, također je rekao Kalmeta.

Vladimir Šetka razgovarao je sa Ivom Bilićem. On poručuje kako po trenutnim rezltatima s terena, ali i onih obrađenih ide u drugi krug u kojem će pobijediti. 

 

20:30  - V. Šetka iz stožera SDP-a-HNS-DSU-HSLS-Zelenih, javlja kako su se vodeći kandidati I. Bilić,S . Glasovac,LJ. Klarin, I. Antičević Marinović povukli iz javnosti na kat, atmosfera je ležern...   

20:15  - N. Barać javlja kako su u stožera HDZ-a i koalicijskih partnera polako počeli pristizati glavni kandidati i članovi. Tu je uz ostale i bivši gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić. Doznaje i kako je navodno u Tkonu, vlast izgubio dugogodišnji načelnik Danijel Katičin. Željko Lončar navodi kako je u Poličniku HDZ dobio preko 60 posto glasova, Starigrad također i Preko. Lončar napominje i kako podaci iz Zadra idu u korist Kalmete.

 

19 i 30

Našem novinaru Vladimiru Šetki kandidat koalicije SDP-HNS-DSU-HSLS-Zeleni za gradonačelnika Zadra, Ivo Bilić, rekao je da se jako dobro osjeća i da ne osjeća nikakvu tremu, da je imao odličan dan, da je glasovao i da očekuje dobar rezultat. 

A naš novinar Nikola Barać iz stožera HDZ-a i koalicijskih partnera HSP AS,HSU,A HSS, HČSP u Zadru, javlja kako su kandidati tek počeli pristizati , kako još nema Božidara Kalmete ni Stipe Zrilića. Doznaje i jedan podatak o izlaznosti na Poluotoku. Iz 4 mjesna odbora na Poluotoku izlaznost je veća od 40 posto.  Željko Šoša je rekao kako se nada pobjedi Božidara Kalmete u prvom krugu i natpolovičnoj većini u GV Zadra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.