Hrvatski radio

Radio Zadar

Stoljeća zadarskoga školstva

21.11.2013.

08:30

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja Sveučilišta u Zadru organizira dvodnevni Znanstveni skup u povodu pedesete obljetnice učiteljskog studija u Zadru.

Skup počinje večeras u 18 sati u Muzeju antičkog stakla gdje će biti otvorena izložba akademskih slikara sa Sveučilišta u Zadru, a nastavlja se sutra u 10.00 sati u Velikoj dvorani Novog kampusa,  Ulica dr. Franje Tuđmana 24i.

Cilj ovog skupa je da se prigodom desetogodišnjice obnove Sveučilišta u Zadru i pedesetogodišnjice pokretanja učiteljskog studija na Pedagoškoj akademiji u Zadru ukaže na bogatu tradiciju školstva u Zadru − od prvoga, srednjovjekovnog sveučilišta, preko Napoleonova građanskog sveučilišta s osam fakulteta, Centralnog bogoslovnog sjemeništa (studija teologije Zadarske nadbiskupije, odnosno metropolije), ranoga djelovanja učiteljske škole od 1866., te tradicije Hrvatske gimnazije. Osim toga, cilj bi bio istražiti sve oblike i aktivnosti školstva u Zadru od početaka do danas. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.