Hrvatski radio

Radio Zadar

Stop krivotvorinama i piratstvu !

21.06.2015.

09:04

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon dosadašnjih akcija u Zagrebu, Osijeku, Rovinju, Rijeci, Splitu, Slavonskom Brodu, Varaždinu i Velikoj Gorici dvanaesta po redu akcija „ Stop krivotvorinama i piratstvu" održava se danas, od 10 do 22 sata , na zadarskom Forumu.

Cilj je  podizanje razine javne svijesti o negativnim društvenim posljedicama krivotvorenja i piratstva te o sustavu provedbe prava intelektualnog vlasništva.

  Akciju i ovaj put zajednički organiziraju nadležna tijela državne uprave i organizacija koje sudjeluju u mehanizmu koordinacije za provedbu prava intelektualnog vlasništva: Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Carinska uprava Ministarstva financija, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo pravosuđa; udruge nositelja prava intelektualnog vlasništva: HDS ZAMP, HUZIP, ZAPRAF, IHG, BSA, BOA, HGU, HDU,DHFR, APAW te Nacionalni odbor ICC Hrvatska .

  Organizatori žele uputiti građane kako se mogu zaštiti te kome se obratiti za pomoć ali i podići razinu svijesti o važnosti poštivanja intelektualnog vlasništva i autorskih prava kao osnove za poticajno i neovisno umjetničko stvaralaštvo.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.