Hrvatski radio

Radio Zadar

Stotinu prijedloga za bolji život u kvartu

11.11.2021.

11:13

Autor: Suzana Dražić

Filip Brala /Pixsell

Filip Brala /Pixsell

Foto: - / -

S područja Brodarice pristiglo je tako oko stotinjak prijedloga među kojima i onaj Boćarskog kluba koji bi rado da im se obnovi derutna nadstrešnica na boćalištu.Traže se i dječja igrališta u Uvali Draženica, Ulici Ivana Gunulića, Put Nina ...

Prvi, al nadamo se ne i posljednji, projekt KVARTipo! u sklopu kojega je gradska uprava pozvala Zadrane da predože koje komunalne radove žele na svojem području, pokazala je veliko zanimanje građana koji su u dva tjedna poslali 771 prijedlog. Za one koji će se raditi na raspolaganju je četiri milijuna kuna, od 300.000 kn za najveće pa do 30.000 kn za najmanje mjesne odbore.

Prijedlozi kojima žele poboljšati svoj kvart pristigli su iz svih 37 mjesnih odbora, u najvećoj mjeri traže uređenje kolnika, parkirališta, nogostupa, dječjih i sportskih igrališta te zamjenu ili postavljanje uređaja javne rasvjete. S područja Brodarice pristiglo je tako oko stotinjak prijedloga među kojima i onaj Boćarskog kluba koji bi rado da im se obnovi derutna nadstrešnica na boćalištu:

Prijedlozi s Brodarice

Kaže predsjednica Mjesnog odbora Brodarica Marija Petani:

Marija Petani MO Brodarica

Prijedlozi još moraju proći i javne tribine koje će biti organizirane po mjesnim odborima na kojima će predstavnici Grada upoznati građane s projektima, odgovorati na pitanja i u konačnici koordinirati glasovanje za konačni odabir prijedloga.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.