Hrvatski radio

Radio Zadar

Štrajk liječnika - što kažu Zadrani?

27.08.2013.

11:38

Autor: sd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Podijeljena mišljenja Zadrana o štrajku medicinskog osoblja! Dok jedni smatraju da su privilegirani samim tim što imaju posao, drugi smatraju da je potpuno opravdano boriti se za svoja prava.


Nakon najavljenog štrajka u zdravstvu iz Ministarstva zdravlja poručili su da poduzimaju sve mjere kako bi se građanima osiguralo nesmetano ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu, zbog mogućeg manjeg broja dežurstava liječnika. Zbog toga se od 1. rujna uvodi smjenski rad ili rad u turnusima u KBC-u Sestara milosrdnica, KBC-u Osijek i KBC-u Split, te u općim bolnicama u Zadru, Šibeniku, Karlovcu, Bjelovaru, Čakovcu, Sisku, Koprivnici i Vinkovcima. A, evo što o štrajku liječnika i medicinskih sestara misle Zadrani:

"Mislim da je štrajk opravdan. Da su im bolje plaće i oni bi bili zadovoljniji i bolje radili s pacijentima."

"Ma neka budu sretni što imaju posao za razliku od nas koji radimo, a nismo prijavljeni i ne dobivamo plaće. Neka se prestanu buniti baš oni iz državnih službi. Uvik se samo oni bune i nitko drugi." 

"Imaju pravo i neka izdrže do kraja dok im se ne vrate sve pare koje im pripadaju."

Evo što kažu i neke djelatnice u zdravstvu koje smo jutros susreli snimajući anketu:

"Jesmo, za štrajk smo. Mislim da smo zakinute u dosta stvari. Posao nam je težak, noćne smjene,blagdani..."

"Nema nas dovoljno, ne možemo koristiti godišnji i slobodne dane, koje smo krvavo zaradili. Svaki mjesec je manja plaća..."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.