Hrvatski radio

Radio Zadar

Štrajk u cijeloj Hrvatskoj - prvi dan štrajka koji Vlada neće platiti

19.11.2019.

07:14

Autor: hr1/agencije

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Nastavlja se štrajk u školama, a nastave neće biti u cijeloj Hrvatskoj. Sindikati su odlučili promijeniti taktiku, više se neće štrajkati po županijama, nego svaki dan u svim školama u cijeloj zemlji. Ujedno bit će ovo prvi dan štrajka koji kako je najavljeno Vlada neće platiti.

Tako će biti sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi ili do dogovora s Vladom.

Središnji odbor Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama i Veliko vijeće hrvatskih učitelja na zajedničkoj su sjednici jučer jednoglasno donijeli odluku o frontalnom nastavku štrajka - od danas pa sve do ispunjenja zahtjeva.
Sindikalist Branimir Mihalinec poslao je sinoć pismo članovima sindikata u kojem im je poručio da je iznimno važno snažno odgovoriti Vladi te da borba za dostojanstvo nema cijene. "Ne pristajemo na prijetnje i spremni smo boriti se za svoje zahtjeve i dostojanstvo do kraja", istaknuo je Mihalinec u pismu.
Ponovio je i da će na konferenciji za novinare u 10 sati objaviti rezultate izjašnjavanja o posljednjoj Vladinoj ponudi. Najavio je i da sindikati planiraju aktivnosti u vrijeme zasjedanja Europske pučke stranke u Zagrebu te da će uskoro organizirati prosvjed na jednom od zagrebačkih trgova.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.